Zwart-wit printers

Geen enkel kantoor kan in feite zonder printer, maar niet ieder kantoor heeft dezelfde print behoeften. Het ene kantoor heeft een all-in-one printer voor de bedrijfsvoering nodig, terwijl het andere kantoor behoefte heeft aan kleurafdrukken. Andere factoren zoals kwaliteitsbehoefte en printsnelheid variëren ook per onderneming. Inkjet printers worden aanbevolen voor thuisgebruik, terwijl laserprinters voor ondernemingen worden aanbevolen. Een aantal belangrijke redenen hiervoor zijn de hoge printsnelheid, voordelige toner en grote cartridges van een laserprinter. De kwaliteit van de afdrukken is echter lager dan de afdrukkwaliteit van inkjet printers.

Als je geen kleurenprinter nodig hebt, kun je overwegen om een monoprinter aan te schaffen, want wist je dat als je documenten in zwart-wit (mono) print op een kleurenprinter je vaak duurder uit bent? Daarnaast zijn mono printers over het algemeen voordeliger aan te schaffen, printen de apparaten duurzamer én zijn mono printers gemakkelijker in onderhoud.

Oriënteer je goed voordat je een printer aanschaft. Er zijn een aantal extra vragen die je jezelf kunt stellen. Allereerst bepaal je of je een monoprinter (zwart-wit printer) of kleurenprinter nodig hebt. Vervolgens kijk je naar extra en geavanceerdere functies zoals kopiëren en scannen. Voor deze functies heb je een multifunctionele all-in-one printer nodig. Print formaten komen ook aan de orde. Wellicht wil je afdrukken op A3-formaat en heb je een printer nodig die aan deze eis voldoet. Tot slot bereken je hoeveel pagina’s je ongeveer per maand denkt te printen. Voor hoog volume printers tast je weliswaar dieper in de buidel dan voor normale printers, maar in gebruik zijn hoog volume printers veel voordeliger.

Is jouw onderneming op zoek naar één of meerdere nieuwe zwart-wit printers? Zwart-wit printers kopen doe je bij N&N Partners. N&N Partners is dé printer expert op nationaal- en internationaal niveau en heeft een uitgebreid assortiment voor andere kantoor en IT-producten in huis.