Zorg voor een overzichtelijk archief met onze metalen rekken

Als onderneming ben je verplicht om een archief aan te houden, waarin de gehele administratie van de afgelopen jaren moet worden opgeslagen. Hoewel veel ondernemingen het archief meestal als ruimteverspilling zien, is een goed ingericht archief wel noodzakelijk. Vooral als je jaren later vragen krijgt van instanties over de voorgaande jaren, is het handig als je de gegevens snel kunt opzoeken. Meestal zijn gearchiveerde documenten opgeborgen in ordners of in speciale dozen. Al deze dozen en ordners hebben natuurlijk een behoorlijk gewicht, dus je hebt stevige stellages nodig voor het veilig en overzichtelijk inrichten van je archief.

Waarom metalen rekken zo functioneel zijn
Er zijn rekken van diverse materialen verkrijgbaar. Maar wil je echt stevige rekken, kies dan voor metalen rekken. Het grote voordeel van metalen rekken is dat ze stevig zijn en niet snel zullen vervormen. Vooral als je een heel archief van honderden kilo’s papierwerk op je rekken plaatst, is bij hout of kunststof de kans op vervorming altijd aanwezig. Met een metalen rek zul je hier geen last van hebben. Een ander voordeel is dat metalen rekken gemakkelijk uit te breiden en aan te passen zijn. Groeit je archief in de loop der jaren? Dan is het gemakkelijk om metalen rekken toe te voegen. Daarbij zijn de meeste rekken van gegalvaniseerd metaal, waardoor de rekken bestand zijn tegen roestvorming en een zeer lange gebruiksduur hebben.

Functionele metalen rekken
Maar metalen rekken zijn niet alleen in te zetten voor je archief. Je kunt ze ook gebruiken in je kantoor om ordners op te zetten. In werkplaatsen zijn metalen rekken de ideale opbergstellages voor zware gereedschappen en materialen. In welke ruimte ook, een metalen rek kan een functionele aanvulling voor de ruimte zijn, voor als je snel bij je spullen moet zijn en je jouw spullen veilig opgeborgen wilt hebben.