Waarop letten bij het huren van een container?

Het huren van een container is onmisbaar bij grote klussen zoals een verbouwing of het aanpassen van de tuin. Er zijn dan ook diverse containers verkrijgbaar zodat je voor elke klus een geschikte container kunt vinden. Lijkt het jou handig om een container te huren? Dan zijn er enkele punten waar je op dient te letten. Je weet dan zeker dat je de juiste container huurt.

Kies de container die bij het afval past

Voordat je een container huurt zal je moeten bedenken welk afval er vrijkomt. Als je bijvoorbeeld in de tuin gaat werken, dan komt er voornamelijk groenafval en houtafval vrij. Bij een verbouwing zal er juist weer bouwafval en gemengd grof vuil vrijkomen. De meeste verhuurders bieden containers aan voor diverse soorten afval. Het is belangrijk om de juiste soort container te huren, aangezien de verhuurder meestal het afval laat recyclen. Door het afval direct op de juiste manier te scheiden draag je bij aan een beter milieu. Om te bepalen welke container jij nodig hebt, kun je uitzoeken welke materialen onder een bepaald soort afval vallen. Je mag bijvoorbeeld wel geschilderd hout in de houtafval container leggen, maar geen boomstammen en geïmpregneerde schuttingen. Meestal kun je deze informatie vinden op de website van de verhuurder. Natuurlijk kun je voor de zekerheid ook even bellen als je er niks over kunt vinden. Het kan zijn dat je twee containers zal moeten huren doordat niet alles onder één afvalsoort valt. In dat geval kun je er ook voor kiezen om een container te huren voor de afvalsoort die vooral vrijkomt en dat je het overige afval zelf wegbrengt.

Bedenk welke inhoudsmaat je nodig hebt

De kosten voor een container worden bepaald op basis van de grootte. Hoe groter de container is, hoe meer je betaalt. Het is dus slim om van tevoren te bedenken welke grootte het beste op jouw klus is afgestemd. Zo voorkom je dat je uiteindelijk te veel betaalt. Natuurlijk wil je ook niet een te kleine container huren, aangezien je dan alsnog zelf afval weg moet brengen. Mocht je het lastig vinden om een keuze te maken, dan zou je contact op kunnen nemen met de verhuurder. Zij kunnen waarschijnlijk een goede inschatting voor je maken zodat je een container met de juiste inhoudsmaat huurt.

Vergelijk de voordelen van verschillende verhuurders

Het kan zijn dat elke verhuurder weer andere service biedt bij een container huren. De meeste verhuurders zullen zelf de container naar de gewenste locatie brengen en deze ook weer ophalen. Je kan waarschijnlijk niet zelf een container vervoeren. Daarnaast is het goed om te bedenken hoe lang je een container nodig zult hebben. Je kunt dan verhuurders vergelijken door naar de maximale huurperiode te kijken. Op basis van deze punten kun je bepalen welke verhuurder de service biedt die bij jou past. Je huurt tenslotte een container om het jezelf wat makkelijker te maken bij een grote klus.

De zaken die je vooraf moet regelen

Bij het huren van een container zal je ook rekening moeten houden met enkele zaken. Je mag namelijk niet zomaar ergens een container laten plaatsen. In ieder geval zal je minimaal 3 weken van tevoren een melding moeten maken. Kan de container alleen op een plek staan waar deze het verkeer of een doorgang hindert? Dan is de kans groot dat je ontheffing aan zult moeten vragen. Dit zal je ook minstens 3 weken van tevoren moeten doen en je moet er kosten voor betalen.

Tagged on: , ,