Tijd om de tuin aan te pakken

Kijk jij al jarenlang tegen dezelfde tuin aan? Ben jij je tuinindeling ook wel een beetje zat of wil je gewoon je tuin op een heel andere manier gebruiken? Strook dan je mouwen op en pak de tuin aan. Dit is natuurlijk gemakkelijker gezegd dan gedaan, want een complete tuinrenovatie vergt best veel tijd, energie en veel geld. Steek daarom ook niet zomaar zonder nadenken de spade in de grond, maar zorg voor een goede voorbereiding. Maak eerste een plan die ook bij je budget past en maak een keuze uit de verschillende soorten materialen.

De tuinrenovatie

Pas wanneer je een plan gemaakt hebt wat je precies met je tuin wilt doen en eventueel een plattegrond hebt ontworpen van je nieuwe tuin, kun je aan de slag. Maar nog steeds kun je niet bezig met de opbouw van je nieuwe tuin, want je oude tuin staat er nog. Maak daarom eerst een keuze welke materialen en welke planten en bloemen je wilt hergebruiken. Daarna kun je alle verwijderen en in de meeste gevallen zul je ook nog veel grond moeten afgraven. Om van al je grondafval en je tuinafval snel af te zijn kun je het beste een container huren. Dit scheelt je ontzettende veel werk, want je hoeft niet telkens naar het containerpark.

Een container huren

Er zijn verschillende soorten containers beschikbaar die geschikt zijn voor jouw tuin- en grondafval. Laat bijvoorbeeld Beijer containers een container voor grondafval plaatsen. Je besteld de container en desgewenst kan deze al de volgende dag bij je huis neergezet worden. Je kunt dan direct beginnen met het afgraven van je tuin. En doe je er wat langer over dan gepland? Geen probleem. Je kunt de container rustig enkele weken laten staat, alvorens Beijer containers hem weer netjes voor je ophaalt.