Online een jas kopen? Vergeet deze 3 punten niet

bovenkleding, buiten, buitenshuis

Steeds vaker wordt er online besteld. U hoeft zelf niet meer naar de winkel af te reizen om te kijken of zij iets hebben wat bij u past. Vaak komt er de volgende dag al een pakketje binnen met daarin uw aankoop. In sommige gevallen kunt u het pakketje zelfs dezelfde dag nog ontvangen. Wanneer u online jassen besteld, is het van tevoren verstandig om op een aantal zaken te letten. 

De lengte

Op internet is de lengte van een jas niet altijd even goed zichtbaar. De maten staan er wel bij alleen dit verschilt per persoon. Kijk daarom goed wat de lengte ervan is en meet op hoe ver het bij u komt. Het kan zijn dat u het mooi vindt als de jas net over de knieën valt. Door dit niet vooraf op te meten, kan u gemakkelijk een miskoop doen. Natuurlijk is het tegenwoordig gratis om iets retour te sturen alleen dit is slechter voor het milieu. 

Check het bedrijf

Internet is het platform waar misschien wel het meeste wordt opgelicht. Wanneer u bij bekende winkels koopt, bent u meestal wel verzekerd van uw aankoop. Mocht u bij wat onbekendere webwinkels komen en u ziet daar bijvoorbeeld een mooie jas, dan is het goed om even verschillende zaken te checken.

Om te beginnen kunt u de gegevens checken. Zoek naar het KvK-nummer van de winkel. Vaak is deze onderaan de pagina of op de contactpagina te vinden. Via de site van de KvK kunt u dit nummer checken. Bekijk of de naam overeenkomt met de naam van de webshop. Daarnaast kunt u ook nog kijken of er een btw-nummer staat. Dit is iets minder belangrijk maar een bedrijf is wel verplicht dit te doen.

Als laatste kunt u de adresgegevens kopiëren en invoeren op google maps. Als u een bedrijf ziet met dezelfde naam dan is het zeker te weten een bestaand bedrijf. Het kan ook zijn dat u zomaar een huis te zien krijgt. Zelfs dan kan het nog een bestaand bedrijf zijn.

Materiaal

Een van de dingen die u niet vanuit huis kunt doen, is het voelen. Wanneer u bijvoorbeeld een Moscow jas wilt kopen, kunt u eerst opzoeken welke stoffen hierin zitten. Kijk eerst of u ervaringen heeft met deze stof. In de meeste gevallen vinden mensen de stof prima. Het zou wel vervelend zijn als het materiaal niet prettig zit. 

De nadelen van retourzendingen

Doordat veel mensen thuis weinig research doen, worden er gigantisch veel spullen retour gestuurd. Terwijl wij met z’n allen bezig zijn om het klimaatprobleem op te lossen, stuur u misschien wel regelmatig iets retour. Door vooraf het een en ander door te nemen, maakt u de kans kleiner dat u iets terugstuurt.

Online jassen kopen is iets wat heel handig kan zijn, maar maak het wel efficiënt. Het zal de komende tijd alleen maar meer worden dus zorg ervoor dat u goed overwogen een keuze maakt. 

In samenwerking met: https://www.moscowdesign.nl/