De voordelen van een handkolf

Lijkt het jou prettig om een borstkolf aan te schaffen zodat jij je baby altijd kunt voeden met moedermelk? Dan heb je vast al gekeken naar de diverse soorten borstkolven die verkrijgbaar zijn. Het kan lastig zijn om een keuze te maken als je niet zoveel weet over deze varianten. In dit artikel geven we de voordelen van een handkolf aan, zodat jij weet of de handkolf voor jou zal werken.

Je kunt op elk gewenst moment kolven

De meeste moeders willen hun baby voornamelijk moedermelk geven. Dit is namelijk goed voor de ontwikkeling van je baby en het versterkt jullie band. Helaas is het niet mogelijk om altijd bij je baby te zijn, bijvoorbeeld omdat je weer gaat werken of omdat je op pad gaat. Op zulke momenten kun je een handkolf gebruiken. In plaats van dat je baby bij je drinkt gebruik je de handkolf om de melk op te vangen. Deze melk kun je op een koele plek neerzetten zodat je die later aan je baby kan geven. Een andere mogelijkheid is dat je alleen thuis kolft zodat je altijd moedermelk in huis hebt. Je kunt de melk in de koelkast bewaren totdat deze aan je baby gegeven wordt. Dit is handig als je oppas hebt geregeld. Zij kunnen dan je baby de melk geven. Je hoeft dan geen speciale voeding aan te schaffen. Het fijne aan een handkolf is dat je altijd kan bepalen wanneer en waar je gaat kolven. Ook kun je de handkolf eenvoudig meenemen in een tas.

Je hebt volledige controle over het kolven

Als je gaat kolven heb je keuze uit twee soorten kolfapparaten. Naast de handkolven zijn er ook elektrische borstkolven verkrijgbaar. Van deze twee varianten biedt een handkolf meer flexibiliteit. Je hoeft bijvoorbeeld niet te denken aan het vervangen van batterijen of aan het opladen van de accu. Een handkolf gebruik je door voorzichtig in het handvat te knijpen. Je kunt de handkolf daardoor overal gebruiken, bijvoorbeeld op het werk, bij een ander thuis of gewoon in je eigen huis. De handkolf is dus een goede keuze als je op elk gewenste moment wil kolven. Een ander voordeel is dat je zelf kan bepalen in welk ritme je kolft en hoe sterk de zuigkracht is. Bij een elektrische kolf kun je dit ook instellen, maar met een handkolf heb je nog meer controle. Dit is fijn als je gevoelige borsten hebt of als je nog een beetje moet wennen aan het kolven. Mocht het niet prettig aanvoelen, dan kun je meteen het ritme of de kracht aanpassen. Ook zou je ervoor kunnen kiezen om direct te stoppen met kolven.

Het aanschaffen van een handkolf is betaalbaar

Als je wil beginnen met kolven vraag jij je misschien af hoeveel dat gaat kosten. Gelukkig zijn de meeste handkolven erg betaalbaar. Voor enkele tientjes kun je al een handkolf aanschaffen. Mocht het kolven uiteindelijk toch niet bevallen, dan heb je niet al te veel geld uitgegeven. Bij vrijwel alle handkolven worden extra producten geleverd, zoals een flesspeen, een speenkap en een flessendop. Dankzij deze handige accessoires kun je de melk direct aan je baby geven of hygi├źnisch opbergen. Elektrische borstkolven zijn meestal duurder doordat ze meer techniek bevatten. Ze kunnen twee of drie keer zo duur zijn als een handkolf. Als je niet te veel geld uit wil geven is een handkolf een goede keuze.