De marathon van Boston, een geweldige ervaring

De marathon van Boston wordt elk jaar op Patriot’s Day gehouden, de derde maandag van april. Het is de oudste jaarlijkse marathon, en daarom ook één van de meest bekende. Uiteraard wil bijna iedere marathonloper minimaal één keer meedoen, maar dat kan niet zomaar. Je moet je namelijk kwalificeren om mee te mogen doen.

De sfeer van de marathon in Boston

Er hangt altijd een speciale sfeer tijdens marathons. De toeschouwers juichen de deelnemers toe, je voelt de motivatie en passie van de lopers… Maar tijdens de Boston Marathon is alles nog groter, luider en leuker! Zo zijn er elk jaar ruim 500.000 toeschouwers om de ruim 30.000 lopers aan te moedigen.

Omdat deze marathon als één van de moeilijkste ter wereld wordt gezien, is het logisch dat de lopers extra energie krijgen van de toeschouwers en het feit dat ze aan zo’n belangrijk evenement mee mogen doen. Het is een hele eer om hier te mogen rennen.

‘s Werelds grootste marathon ooit

De Centennial Boston Marathon in 1996 was de grootste marathon ooit. Er waren maar liefst 38.708 deelnemers, waarvan er 36.748 gestart zijn. Uiteindelijk hebben 35.868 lopers de finish gehaald. Dat is heel wat meer dan de 18 lopers tijdens de eerste marathon in Boston in 1897!

Handige informatie over de marathon in Boston

In 2020 zal de marathon van Boston plaatsvinden op 20 april. De starttijd is om 10 uur, en de tijdslimiet is 6 uur. Na de tweede mijl staan er elke mijl tafels met Gatorade Endurance Formula en Poland Spring Water. Omdat het een moeilijk parcours is, is het extra belangrijk om hier goed gebruik van te maken.

Als herinnering ontvangt iedere finisher een medaille. Ook je startnummer mag je houden, zodat je mooie tastbare herinneringen hebt aan dit prachtige evenement.